6. Adana Lezzet Festivali’nin Gala Gecesi Açık Büfe İle Yapıldı
Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin gala gecesi Adana Müzesi’nin bahçesinde gerçekleştirildi. 36 stanttaki Adana’ya özgü 140 çeşit yemeğin bulunduğu ve bir sıra tatlı ve meyve şöleni ile renklenen açık büfe konseptli gala gecesi büyük ilgi ile karşılandı.
Etkinliğe katılan misafirler, yöresel lezzetleri ile ünlü olan yemeklerin tadaına bakabilmek için yarıştılar. Davetliler en çok kentin en ünlü yemeği şırdan dolmasını tatmak için kuyruğa girdiler.
Gala gecesine katılan Adana Valisi Süleyman Elban, konuşmasında, Adana’da lezzet festivali aslında 365 gün devam ettiğini fakat Adana dışındaki insanların da bu lezzetlerden yararlanmalarını ve Adanalıların nasıl sıcaklı olduklarını görmeleri için 3 gün onlar için festival yaptıklarını belirtti.
Süleyman Elban, “Bir önceki yıl sıfır atığı hedeflemiş tek festivaldi bu sene karbon ayak izini sıfır olarak hedefleyen bir festival olduk. Birçok alandan misafirlerimizin olduğu çok farklı bir festival yaşayacağınızı ümit ediyorum. Bu festival 3. gününden sonra yeni yılın festival hazırlığına başlıyoruz. Her konuda çok titiz bir çalışmayı hemen başlatıyoruz” dedi.
Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da konuşmasında festivalin ana teması olan “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” ifadesine vurgu yaparak bir çok kavminin Adana’da yaşadığını ve kendilerine öz önemli lezzetleri bizlere miras bıraktığını söyledi.
Zeydan Karalar, “Bizim atalarımız bugüne kadar mirasımızı taşımış. Bu kadar güzelliğin sadece Adana tarafından bilinmesi, faydalanılması gerçekten biraz insafsızlık olurdu. Bu nedenle bu güzellikleri herkesle paylaşmak için Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak gerekiyordu. 6’ıncısını yaptığımız lezzet festivali de hedeflerimiz uğruna yaptığımız festivallerden sadece biri. İleride 3-4 festivalimiz daha var. Her festival Adana’nın marka değerini artırmasına büyük katkı sağlıyor.”
6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin gala gecesine, festival için Adana’ ya gelen Azerbaycan, Özbekistan ülkelerinin basın mensupları, Dubai’den ünlü şef Manal Alalem de katıldı.