Yemeği Sanata Dönüştüren Adana Lezzet Festivali’nin Mangal Ateşi Yakıldı
Geleneksel mutfak zenginliğini yansıtan, dünyanın birçok yerinden ziyaretçilere kapısını açan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde mangal kokuları etrafı sardı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adana Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, oda başkanları, destek veren kurum ve kuruluşların başkanlarının katılımıyla gerçekleşen festivalin açılışında mangal ateşi yakıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, festivalin mangal ateşinde, Adanalı şef Türev Uludağ ile birlikte taş kadayıfı kızarttı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gastronomi enstitülerinden birinin Adana’ya açılacağı haberini paylaştı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu : “Adana’nın çok özel bir kenttir, medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Birbirinden samimi insanıyla çok kıymetli, bereketli topraklarıyla, sanayisi ve üretimiyle özel bir şehir. Bizde bu şehrin tıpkı diğer illerimizde olduğu gençleri, insanları için yeni hizmetleri buluşturma adına gayret göstermekten büyük bir heyecan duyuyoruz. Pek çok çalışmayı ortaya koyuyoruz. Ulaşım altyapısına baktığımızda 3 saatte Ankara’dan Adana’ya geliyoruz. Büyük bir otoyol ağıyla Türkiye’nin her yerine olan bağlantısı var. Türkiye’nin en modern hastanesi Adana’mızda bulunuyor. Eğitim olanakları ayrıca 9 adet yurt ile 11 bin üniversite öğrencisine hizmet veriyoruz.”
Ana teması “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” olan festivalde Adana Valisi Süleyman Elban, konuşmasında kültürel çeşitliliğinin en önemli unsurlarından birinin yemek kültürü olduğunu belirterek bu önemli kültürü gelecek nesillere aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana’nın bir lezzet kenti olduğunu belirtti.